ونرجع لأجمل وألذ كيكة انا عملتها
اة والله يابنات هشة جدا وكمان ممكن تزوقيها وتعملى منها تورتة
لأنها زى الاسفنجية واطعم كمان ومش محتاجة لا مضرب ولا خلاط
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
المقادير
المقدار لصينية مقاس 26
4 بيضات ( بيض مزارع لو هاتعملى بلدى زودى بيضة )
كوب زبادى ( مقدارة 170 جم )
3 معالق سمنة ( معلقة الأكل العادية )
كوب سكر
نصف كوب نشا
كوب ونصف دقيق ( لو هاتعمليها بالكاكاو شيلى معلقتين دقيق واستبدليهم بكاكاو بودر )
معلقة كبيرة بكينج بودر
فانيليا
بشر برتقالة ( البشر بس من غير العصير )
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
انا بستعمل فى العيار المج الشفاف بتاع الشاى وعيارة تقريبا 260 مل
وبستعمل زبادى المراعى مقدارها 170جم انت ممكن تستعملى النوع المتاح ليكى
بس تستعملى 170جم ودى صورتها
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
الطريقة
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
ضعى السمن مع السكر وتضربيهم بالمضرب اليدوى
لحد مايتجانس الخليط زى الصورة ويبقى زى القشطة
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
وبعدين نضيف البيض والفانيليا وبشر البرتقال وتقلبى لغاية مايندمجوا
وبعدين نضيف الزبادى ونقلب
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
نضيف الدقيق المنخول جزء بجزء ونقلب بالراحة فى شكل نصف دائرة
عشان نحافظ على الهوا فيها
وبعدين نضيف النشا والبيكنج بودر اخر حاجة
وهتلاحظى لما بتضيفى النشا فى الأخر لونها بيفتح وبتبقى هشة قوى
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
دى شكل عجينة الكيكة مش بتبقى سايلة زى الكيكة العادية
لا بتبقى تقيلة وبتساويها فى الصينية بمعلقة
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
شايفين سمك الكيكة يا بنات تقيلة مش سايلة
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
ساويت الكيكة فى الصينية بعد مادهنتها سمنة
أسهل وأطعم كيكة & كيكة الزبادى & من غير مضرب ولا خلاط بالتفصيل والصور مع nona adel
وطبعا لو هاتعمليها تورتة عشان تكون سهلة وانت بتقلبيها
بعد ماتدهنى الصينية سمنة تبطنيها بالدقيق عشان تقدرى تقلبيها
لكن لو كيكة عادية ادهنيها بالسمنة بس
وطبعا الفرن بتكونى مشغلاة من بداية عمايلك للكيكة عشان يسخن
انا بدخلها على درجة حرارة عالية وبعد عشر دقايق بهدى عليها النار
ومبفتحش عليها قبل نصف ساعة
وتقريبا بتاخد من نص ساعة ل 40 دقيقة على حسب فرنك